Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2010

Έντεκα νέοι καλλιτέχνες «σχολιάζουν» το ελληνικό σινεμά της δεκαετίας του 1980

Μία διαφορετική έκθεση παρουσιάζεται από τις 19 Οκτωβρίου στο Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης», στο πλαίσιο του 23ου Πανοράματος Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου. Στο πλαίσιο του αφιερώματος στο ελληνικό σινεμά της δεκαετίας του 1980, έντεκα εικαστικοί παρουσιάζουν έργα-σχόλια πάνω σε σημαντικές ελληνικές ταινίες της εποχής.

Την έκθεση, σε επιμέλεια Γιάννη Ψυχοπαίδη, διοργανώνουν το Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου, το Σπίτι της Κύπρου και το Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης».

Τα εγκαίνια είναι την Τρίτη 19 Οκτωβρίου στις 8:30 το βράδυ, δύο ημέρες πριν την επίσημη πρεμιέρα του «Πανοράματος».

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 7 Νοεμβρίου.

Οι έντεκα καλλιτέχνες ανέλαβαν να δουλέψει ο καθένας πάνω σε μία ταινία, δημιουργώντας πρωτότυπα εικαστικά έργα για την έκθεση.

Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν είναι οι εξής: Αθηνά Αγοργιανίτη- Μανία (Γιώργος Πανουσόπουλος), Νίκος Αρβανίτης - Ρεπό (Βασίλης Βαφέας), Βαγγέλης Θεοδωρίδης -Πρωινή Περίπολος (Νίκος Νικολαϊδης), Φίλιππος Θεοδωρίδης - Γλυκιά Πατρίδα (Μιχάλης Κακογιάννης), Άννα Καρατζά - Η Τιμή της Αγάπης (Τώνια Μαρκετάκη), Κυριάκος Κουσουλίδης -Τα Παιδιά της Χελιδόνας (Κώστας Βρεττάκος), Aίμη Παλογιαννίδου - Άρπα Κόλλα (Νίκος Περάκης), Μπάμπης Παπαγιάννης - Το Δέντρο Που Πληγώναμε (Δήμος Αβδελιώδης), Αλίκη Παππά - Οι Δρόμοι Της Αγάπης είναι Νυχτερινοί (Φρίντα Λιάππα), Νίκος Σεπετζόγλου - Βαριέτε (Νίκος Παναγιωτόπουλος) και Μαρήλια Σταγκουράκη - Καρκαλού (Σταύρος Τορνές).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την απόψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...