Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2011

"Η καθημερινότητα μέσα στον καθρέφτη…"

Κωστής (Τριανταφύλλου)
Η αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος παρουσιάζει την ομαδική έκθεση “Οπτικής Ποίησης” με τίτλο “Η καθημερινότητα μέσα στον καθρέφτη…”, που επιμελείται η ιστορικός τέχνης κ. Λένα Κοκκίνη.

Στο σημερινό θέμα, η ελληνική ομάδα, η οποία συγκροτήθηκε το 1988 ασχολείται με το «μέσα» και το «έξω» της καθημερινότητας. Το «έξω» αυτό που ζούμε ή που νομίζουμε ότι ζούμε και το «μέσα» στον καθρέφτη όπου προβάλλονται οι επιθυμίες μας, οι φόβοι, οι εφιάλτες, τα όνειρα, οι σκέψεις…

Στη δεκαετία του '60 η οπτική ποιήση, poesia visiva, είναι ένας συγκερασμός κειμενικής και εικαστικής γραφής με έντονα τα ντανταϊστικά στοιχεία, όπως η αναζήτηση ενός νέου κώδικα επικοινωνίας, ο σαρκασμός και αυτοσαρκασμός, η κοινωνική κριτική, ο διεθνής χαρακτήρας, η αυτόαμφισβήτηση και η βαθειά γνώση ότι τα πάντα ρει.

Από το κίνημα da da στη συγκεκριμένη και στην οπτική ποίηση, τα happenings και το fluxus του Joseph Beuys έχουμε κινήματα που γεννιούνται το ένα μετά από το άλλο, γυρεύοντας την ενεργοποίηση του θεατή.

Συμμετέχουν οι: Δημοσθένης Αγραφιώτης σε συνεργασία με την Hiromi Miyamoto, Γιούλια Γαζετοπούλου, Βασιλική Γεροκώστα, Κωστής (Τριανταφύλλου), Σοφία Μαρτίνου, Μιχαήλ Μήτρας, Έρση Σωτηροπούλου, Θανάσης Χονδρός - Αλεξάνδρα Κατσιάνη, Στάθης Χρυσικόπουλος και Τηλέμαχος Χυτήρης.

Εγκαίνια έκθεσης: Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011 20:00

Διάρκεια: 30 Μαρτίου έως 21 Απριλίου 2011
Ημέρες και ώρες λειτουργίας :
Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 11:00 - 14:30 & 17:30 - 20:30
Τετάρτη, Σάββατο 11:00 - 16:00

Αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος
Λεμπέση 4 & Μακρυγιάννη, Αθήνα 117 42, metro Ακρόπολη Τηλέφωνο 211 182 38 18 info@technohoros.org
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την απόψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...