Τρίτη, 17 Μαΐου 2011

«Οράματα»: 3η ατομική έκθεσης ζωγραφικής της Άννας Αυγέρη

Η Άννα Αυγέρη γεννήθηκε στην Αθήνα.

Σπούδασε Οδοντιατρική στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης και ασκεί το επάγγελμα στον Πειραιά.

Αργότερα σπούδασε ζωγραφική και Ιστορία Τέχνης και Πολιτισμού, στην Αθήνα, στο Ελληνικό Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού, με δάσκαλο τον Αντώνη Κουρτικάκη. Εκεί διδάχθηκε διάφορες τεχνικές και τεχνοτροπίες στη ζωγραφική, καθώς επίσης και νωπογραφία, εγκαυστική, την μέθοδο του γλασαριστού, ιμπρεσιονισμό και άλλες τεχνικές.

Είχε την ευτυχία να συναντήσει και να συναναστραφεί τον σπουδαίο Έλληνα γλύπτη και χαράκτη Κώστα Ανδρέου, ο οποίος την επηρέασε και την βοήθησε να εξελίξει την ζωγραφική της.

Έργα της έχουν κοσμήσει εξώφυλλα βιβλίων και άλλα έχουν συμπεριληφθεί σε άλλες εκδόσεις.

Τέλος, έργα της ανήκουν σε ιδιωτικές συλλογές.

Έκανε την πρώτη της ατομική έκθεση ζωγραφικής στο παλαιό τελωνείο του Λογγού στους Παξούς, το 2009, με ζωγραφικά έργα τα οποία κινούνταν μέσα στον συμβολισμό και την σύλληψη πνευματικής ζωγραφικής. Τίτλος της «Πάθος».

Το 2010 έκανε την δεύτερη ατομική της έκθεση – με τίτλο «Αναζωή» - στον παρδοσιακό ξενώνα «Ακαλανθίς», έξω από την Βέρροια.

Η τρίτη της έκθεση ήταν ομαδική, και είχε ως θέμα την Ίμβρο. Συμμετείχε με τρία εικαστικά έργα, που είχε εμπνευσθεί από την ιστορία του νησιού, ανάμεσα σε φωτογραφίες, που εξέθεσαν διάφοροι καλλιτέχνες-φωτογράφοι. Η έκθεση αυτή έγινε στην Ξάνθη και αργότερα μεταφέρθηκε και στην Αθήνα.

Η έκθεση με τίτλο «Οράματα» στον «Στάβλο» στο Θησείο (Ηρακλειδών 10, Θησείο)είναι η τρίτη της ατομική. Καταπιάνεται με το φως, τις φωτοσκιάσεις, τα ορατά και τα αόρατα. Αυτά που μετουσιώνει ο εγκέφαλος σε όραμα, σε σκέψη, σε φως. Αυτά που ο νους επιλέγει. Αυτά που ο νους βλέπει. Διότι νους ορά και νους νοά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την απόψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...