Τρίτη, 24 Μαΐου 2011

Ο διάσημος ζωγράφος Sloboda Yuric θα διδάσκει την τέχνη του στο art gallery café

ΕΝΤΑΤΙΚΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΑΠΟ 14 ΙΟΥΝΙΟΥ & ΟΛΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2011

Ο Sloboda Yuric, γεννήθηκε στο Βελιγράδι το 1958. Eίναι γιος φημισμένου αρχιτέκτονα. Το έντονο ενδιαφέρον του για τις τέχνες προσέλκυσε όλα τα είδη των καλλιτεχνών, πολλοί από τους οποίους ήταν ζωγράφοι, στο οικογενειακό χώρο. Παρατήρησαν σύντομα τη πρόωρη κλήση για το σχέδιο που επιδείκνυε ο Slobodan από 3 χρονών. Σε ηλικία δέκα ετών, λάμβανε ήδη μια εντατική καλλιτεχνική εκπαίδευση από τους φίλους του πατέρα του. Το μέλλον του νεαρού φάνηκε: η τέχνη ήταν σίγουρα η κλήση του. Το σχολείο τέχνης ήταν το επόμενο βήμα, η ακαδημία των Καλών Τεχνών στη Novi Sad. Σε μια σπάνια αλλά κολακευτική εξαίρεση στους κανόνες της η Γιουγκοσλαβική Ένωση Καλών Τεχνών κάλεσε τον Slobodan στις τάξεις της προτού αποφοιτήσει από την Novi Sad - κάτι που συμβαίνει μόνο μία φορά ή δύο φορές κάθε αιώνα.

Η σταδιοδρομία του απογειώθηκε , με το νέο
καλλιτέχνη να καθιερώνεται γρήγορα ως σημαντικό νέο ταλέντο στη Γιουγκοσλαβική και, στη ευρωπαϊκή Σκηνή Τέχνης.

Η διάλυση της Γιουγκοσλαβίας είχε βαθιές επιπτώσεις στο άτομο και την τέχνη του. Άφησε τη χώρα του για τη Βουδαπέστη, όπου έζησε για τρία χρόνια πριν μετακομίσει στην Αθήνα, τα τελευταία δέκα χρόνια.

Ο Slobodan Juric-Juki προσχώρησε στην Καλλιτεχνική Ενωση της UNESCO το 1995 και από τις αρχές του 2001 είναι μέλος της Greek Art Association.

Το 2000, οργάνωσε μια έκθεση στο χτυπημένο από το πόλεμο Βελιγράδι, δίνοντας τις εισπράξεις στις τοπικές φιλανθρωπικές οργανώσεις.

Σήμερα, στο απόγειο της καλλιτεχνικής του έμπνευσης ο Slobodan Juric -Juki ζει και εργάζεται στην Αθήνα αλλά η φήμη του εξαπλώνεται αρκετά πέρα από τα σύνορα της Ελλάδας. Οι περισσότεροι από τους κριτικούς τέχνης που έχουν δει την δουλειά του συμφωνούν ότι είναι ένας από τους πιο ταλαντούχους ζωγράφους που γνωρίσαν.

Καθημερινά 4 ώρες την ημέρα από δευτέρα. έως παρασκευή 20.00 – 00.00 20 ώρες/εβδομάδα 80 ώρες/ μήνα Δίπλωμα αποφοίτησης Περιορισμένος αριθμός θέσεων
Κόστος €4/ώρα, εγγραφή €20

ART GALLERY CAFÈ ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ 1 & ΓΑΛΗΝΟΥ 16673 ΒΟΥΛΑ, Τηλ: 210 8958866
www.artgallerycafe.gr/program.asp, www.mytheatro.net, www.tragoydia.net
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την απόψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...