Δευτέρα, 7 Νοεμβρίου 2011

IDUN LISBET STORRUD-ΚΕΡΑΜΙΚΑ : Η τέχνη σαν χειρονομία και όχι σαν αντικείμενο.

Η τέχνη σαν χειρονομία και όχι σαν αντικείμενο.

Αυτό νιώθει ο θεατής βλέποντας τα κεραμικά της Νορβηγίδας κεραμίστριας  Idun Lisbet Storrud , της οποίας η ατομική έκθεση εγκαινιάζεται στην Chili Αrt Gallery την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011.

Ο κόσμος έχει συνηθίσει στις «γυαλιστερές» επιφάνειες, στα θερμά φανταχτερά χρώματα, στην τυποποιημένη διάπλαση της φόρμας , όταν σκέφτεται την κεραμική τέχνη.

Όμως η κεραμική δουλειά της Idun Lisbet κατάργησε το είδωλο της παραστατικής τέχνης. Συνέθεσε σε ασπρόμαυρη εικόνα την κλίμακα του χρώματος κι έκανε έτσι πιο οξυδερκή το στοχαστικό αίσθημα και την ψυχική λειτουργία του θεατή.

Επιχείρησε να αποκαλύψει το γνήσιο αίσθημα που κουβαλούν τα αντικείμενα, φορτισμένα και ευαισθητοποιημένα από το αίσθημα του νου και της ψυχικής λειτουργίας του ανθρώπου.

Μεγάλη γκάμα διαστάσεων έχουν τα κεραμικά της, που περιλαμβάνονται στην έκθεσή της αυτή. Μνημειακές διαστάσεις έως και μικρές «εσωτερικής» καταναλώσης, διάσπαρτες μέσα στο χώρο της γκαλέρι, σαν μία νέα ανθρώπινη γεωγραφία που όμως εμπεριέχει ένα σχέδιο ανατροπής των στερεότυπων εικόνων του κόσμου μας.

Η έκθεσή της θα διαρκέσει έως και το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011.

Επιμέλεια έκθεσης Τζέννυ Τσουμπρή
idunstorrud@gmail.com

Chili Art Gallery
Δημοφώντος 13-15
Θησείο 11851
Τηλ. 210 7292564 – 6936 755550

Web: www.chiliart.gr
Email: info@chiliart.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την απόψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...