Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2011

Julia Guerrero: Εικαστικός φόρος τιμής στη Μελίνα Μερκούρη

Ένα εικαστικό φόρο τιμής στην διάσημη ελληνίδα, τη πολύπλευρη γυναίκα της τέχνης και του πολιτισμού που κατάκτησε όλο το κόσμο τη Μελίνα Μερκούρη επιχειρεί με τη νέα ατομική έκθεση της η ζωγράφος Julia Guerrero. Η αφιερωματική έκθεση με τίτλο, ''Μέρες Ιστορίας και Πολιτισμού, Μελίνα Μερκούρη'' , θα πραγματοποιηθεί στον Πολυχώρο Πολιτισμού ‘’Αθηναίς’’ στην Αίθουσα Αrt Hall, Καστοριάς 34-36, στο Βοτανικό, απο τις 5 εως τις 12 Δεκεμβρίου 2011.

Τη βραδιά των εγκαινίων που θα γίνουν την Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011 στις 20.00μμ την έκθεση θα προσεγγίσει θεωρητικά και θα προλογίσει ο ιστορικός τέχνης Dr. Λεόντιος Πετμεζάς.

Στα 30 έργα της η καλλιτέχνιδα Julia Guerrero προσεγγίζει την ερμηνευτική δεινότητα του ιερού τέρατος της τέχνης, της αξεπέραστης Μελίνας Μερκούρη συνδιάζοντας το έντονο πάθος , τη συγκινησιακή δημιουργία και την γυναικεία υπόσταση της .Μέσα από τα εντυπωσιακά και πρωτότυπα πορτρέτα της εκφράζει το alter ego ,την λατινοαμέρικάνικη κουλτούρα και τη φωβ οπτική ενώ συνδυάζοντας διαφορετικές τεχνοτροπίες όπως το κολάζ με τις εγκαταστάσεις και τα ενδύματα δίνει μια ξεχωριστή διάσταση και τονίζει στιγμιότυπα από ρόλους που ενσάρκωσε η αξέχαστη Μελίνα .Τα μικρότερα έργα που υπάρχουν στην έκθεση είναι εμπνεύσεις σε κολλάζ ,συνθέσεις από χαρτί , έργα της ρομαντικής περιόδου του Zέρικο, του Ντελακρουά και της Κάλο που εκφράζουν προσωπικές αφηγήσεις στις οποίες τα σύμβολα διηγούνται μικρές ιστορίες.

Η Julia Guerrero γεννήθηκε στην Μπογκοτά της Κολομβίας .Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Καλών Τεχνών της πόλης από το οποίο βραβεύτηκε ως εξαιρετικό ταλέντο. Συνέχισε της σπουδές της στη Ρώμη στην Ακαδημία Καλών Τεχνών και στην Σχολή Συντήρησης έργων τέχνης . Μια μεγάλη ενότητα έργων της έχει παρουσιαστεί σε σημαντικές εκθέσεις στην Ιταλία, Κολομβία, Αγγλία, Τουρκία, Αυστρία, Μεξικό, Βέλγιο ,Ρωσία και στην Ελλάδα. Πίνακες της κοσμούν ιδρύματα και πολιτιστικούς φορείς ανά τον κόσμο. Με το εικαστικό έργο της ασχολήθηκαν Ελληνες και διεθνείς επιφανείς ιστορικοί τέχνης .Ζει και δημιουργεί στην Ελλάδα, από το 2003 είναι κάτοχος της ελληνικής ιθαγένειας . 


 ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ‘’ΑΘΗΝΑΙΣ ‘’, ΣΤΟ ΒΟΤΑΝΙΚΟ. ΑΙΘΟΥΣΑ ART HALL ΑΘΗΝΑΙΣ, ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ 34-36,ΒΟΤΑΝΙΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την απόψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...