Παρασκευή, 2 Μαρτίου 2012

Κωστή (Τριανταφύλλου) Ο Π Τ Ι Κ Ο Π Ο Ι Η Σ Η

Από την Παρασκευή 2 Μαρτίου έως την Δευτέρα 2 Απριλίου στο project space Kalos&Klio Showroom, στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί η έκθεση του Κωστή (Τριανταφύλλου) Ο Π Τ Ι Κ Ο Π Ο Ι Η Σ Η , σε συνεργασία με την Lola Nikolaou Gallery.

Ο Κωστής σε αυτή του την έκθεση εστιάζει σε έργα ( μερικά αυτής της σειράς τα είδαμε στην ART-ATHINA 2011, στη Λόλα Νικολάου) που έχουν σαν πρόταγμα την οπτικοποίηση ποιημάτων του μέσα από το πιο απλό και προσιτό σε όλους λογισμικό, αυτό του Word. Μέσα από τον ιδιαίτερό του τρόπο παρουσίας των εκθέσεών του σαν συν-ολική πρόταση, θα δούμε και ποιήματα οπτικοποιημένα από παλιότερες προτάσεις του και όλα αυτά στο πλαίσιο του κινήματος της Οπτικής Ποίησης.

Ο Κωστής Τριανταφύλλου είναι γνωστός από την δεκαετία του ’70 τόσο για τα εικαστικά του έργα, που συνεχίστηκαν με την παρουσίαση των ηλεκτρονικών του κεραυνών μέσα από ατομικές εκθέσεις σε μεγάλα μουσεία του εξωτερικού αλλά και της Ελλάδας όπως στο Μ.Μ.Σ.Τ., όσο και σαν ποιητής αλλά και σαν οπτικός ποιητής που κάθε φορά ο συγκερασμός ποίησης και εικαστικών δίνει μέσα από το προσωπικό του στίγμα την συνέχεια αυτής της ποιητικής έρευνας.

Στα πλαίσια της καινούριας έκθεσης του Κωστή ( Τριανταφύλλου) στη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 3 Μαρτίου στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης - αμέσως μετά το κλείσιμο του Μουσείου- στις 7 μ. μ. θα παρουσιαστεί το βιβλίο του Οπτικής Ποίησης " π " (έκδοση ΚΣΥΜΕ) με παρεμβάσεις: από τον Δ/ντή του Μουσείου, ιστορικό τέχνης κ. Ντένη Ζαχαρόπουλο, τον ιστορικό τέχνης και καθηγητή κ. Θανάση Μουτσόπουλο και τον εικαστικό καλλιτέχνη και καθηγητή κ. Γιώργο Τσακίρη. Και η βραδιά θα ολοκληρωθεί με συναυλία από το Κέντρο Σύγχρονης Μουσικής Έρευνας, με το KSYME ensemble, στο οποίο συμμετέχουν οι μουσικοί: Άκης Δαούτης . Μαργαρίτα Κουρτπαρασίδου . Κώστας Μαντζώρος . Πέτρος Φραγκίστας, Νίκος Χαριζάνος . Νικολέτα Χατζοπούλου.

Tραγούδι και φωνητικά από την Νατάσσα Μάρε Μουμτζίδου.

Θα παρουσιαστεί σε πρώτη εκτέλεση το έργο

«Ο Σεμπάστιαν στο όνειρο»,
σε ποίηση Georg Trakl, μετάφραση Έλενα Νούσια.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Kalos&Klio Showroom | Τσιμισκή 96, Θεσσαλονικη
Τηλ.: 2314 007167, e-mail: kalosklio.showroom@gmail.com
Δευτέρα – Παρασκευή: 17.00-21.00 και Σάββατο: 11.00 – 14.00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την απόψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...