Τετάρτη, 4 Απριλίου 2012

ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΣΠΥΡΟΥ ΒΡΕΤΤΟΥ

Τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής του ΣΠΥΡΟΥ ΒΡΕΤΤΟΥ θα γίνουν την Παρασκευή 6 Απριλίου 2012 στις 8.00μμ

Η Έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Απριλίου 2012. Δευτέρα – Παρασκευή πρωινές: 1000 - 1300 Δευτέρα – Κυριακή απογευματινές: 1900-2200 Τρίτη κλειστά
Μετά τα εγκαίνια θα ακολουθήσει Ρεμπέτικη Σμυρνέϊκη βραδιά Η Φωτεινή Λαμπρίδη (τραγούδι), ο Χαράλαμπος Πολιτόπουλος (μπουζούκι – τραγούδι), και ο Γρηγόρης Βενιέρης (κιθάρα – τραγούδι) σ’ένα πρόγραμμα με επιλεγμένα τραγούδια από ρεμπέτικα και Σμυρνέϊκα τραγούδια από τον Παναγιώτη Τούντα στον Μάρκο Βαμβακάρη


Ο Βρεττός Σπυρίδων γεννήθηκε στην Αθήνα το 1980. Από πολύ μικρή ηλικία φάνηκε να τον γοητεύει η ζωγραφική καθώς από τις πρώτες τάξεις του δημοτικού προσπαθούσε και κατάφερνε να αποτυπώσει τις δικές του εικόνες σε τρισδιάστατη μορφή. Η έλξη του να αποτυπώνει εικόνες από μικρή ηλικία και στις τρεις διαστάσεις, τον δικαίωσε καθώς τελείωσε τη σχολή Πολιτικού Μηχανικού στο Λονδίνο με μεταπτυχιακές σπουδές κυρίως στον τομέα των μεταλλικών κατασκευών. Παράλληλα με τις σπουδές τον ελεύθερο χρόνο τον περνούσε με την ερασιτεχνική αστρονομία - αστροφυσική, ζωγραφική και με έντονο ενδιαφέρον για τα πατερικά κείμενα Χριστιανικής Ορθοδοξίας.

Όταν επέστρεψε από το Λονδίνο μετά τις σπουδές και ενώ έχει βάλει σε τάξη τις σκέψεις του ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία ως πολιτικός μηχανικός.

Παράλληλα άρχισε να ζωγραφίζει και να αποτυπώνει εικόνες οι οποίες είχαν κυρίως συμβολικό χαρακτήρα.

Έτσι πεπεισμένος μέσα από την παρατήρηση αλλά και από την έντονη πίστη του στο Θεό αποφάσισε να στείλει το δικό του μήνυμα μέσω των ζωγραφικών έργων του. Ολοκλήρωσε τη θεματολογία σε βάθος χρόνου μιας επταετίας, πραγματοποιώντας την πρώτη του ατομική έκθεση ζωγραφικής, ανοίγοντας διάλογο με τον περίφημο Επιστήμονα του 20ου αιώνα Albert Einstein καθώς σε κάποιο από τους συλλογισμούς του αποτύπωσε τη φράση «Ο Θεός δεν παίζει ζάρια με το σύμπαν».

Η έκθεση πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στο Σπυροπούλειο πνευματικό κέντρο Ν. Ψυχικού, από την οποία εισέπραξε αρκετά θετικές εντυπώσεις - προβληματισμούς και θετικές κριτικές για τα έργα στα οποία παρατηρείται ένα εντελώς ξεχωριστό ύφος από τα προβλεπόμενα, καθώς συνδυάζει το συμβολικό - αναγεννησιακό ρεύμα.

ART GALLERY CAFÈ
ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ 1 & ΓΑΛΗΝΟΥ 16673 ΒΟΥΛΑ, Τηλ: 210 8958866
www.artgallerycafe.gr/program.aspwww.welovetoys.gr
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την απόψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...