Παρασκευή, 11 Μαΐου 2012

Αγόρασε αφίσα που φιλοτέχνησε ο Πικάσο με 14 δολάρια

Ένας άνεργος μπήκε ως πελάτης σε ένα μικρό μαγαζάκι ανταλλαγής παλιών αντικειμένων στο Οχάιο με σκοπό να αντικαταστήσει κάποια και να αγοράσει μερικά φθηνά πράγματα. Το βλέμμα του έπεσε πάνω σε ένα πόστερ, πίνακα του Πικάσο που επάνω έγραφε τη λέξη «έκθεση» στα γαλλικά. Για να το αποκτήσει έδωσε 14 δολάρια.

Λίγες ώρες αργότερα και μετά από προσεκτική παρατήρηση και ψάξιμο στο ίντερνετ ανακάλυψε ότι η υπογραφή που έφερε το πόστερ στο κάτω μέρος του πιθανότατα ήταν του ίδιου του Πικάσο.

Αυτό το οδήγησε στο να μεταπωλήσει το πόστερ σε έναν ιδιώτη αγοραστή με αντίτιμο 7.000 δολάρια! «Είναι πολύ όμορφο και κρατιέται σε πολύ καλή κατάσταση», δήλωσε ο Zachary Bodish , ο ανακάλυψε πως το έργο ήταν αυθεντικό ψάχνοντας στο διαδίκτυο. Ανακάλυψε την ιστορία του πόστερ. Είχε αναρτηθεί έξω από αίθουσα εκθέσεων του ίδιου του Πικάσο και ήταν αυθεντικό.

Δήλωσε ότι συμβουλεύτηκε ειδικούς τέχνης που του επιβεβαίωσαν την αυθεντικότητα αλλά και με εκπρόσωπο του Οίκου Christie's. Έτσι ο Bodish με τα λεφτά που εξοικονόμησε κατάφερε να φτιάξει ως ένα βαθμό τη ζωή του!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την απόψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...