Παρασκευή, 11 Μαΐου 2012

ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΕΝΔΡΙΝΟΣ στην ART GALLERY CAFÈ

Η ειλικρινής τέχνη ενός οικοδόμου.

Ενα από τα έργα της έκθεσης του Γιάννη Δενδρινού, με τη γυναίκα πρωταγωνίστρια στα θέματα της ζωγραφικής του.

Ζωγράφος της έμπνευσης, αυτοδίδακτος με μια ικανότητα «επιφοίτησης» στο σχέδιο, συχνά εμφανίζει στη δουλειά του ζωγραφικά στοιχεία μιας εκπληκτικής αρτιότητας. Από φύση και όχι από επιλογή αναβλύζει μια πηγαία ζωγραφική ικανότητα από μέσα του, σημαντικής καλλιτεχνικής αξίας. Φωτεινές εικόνες που προβάλλονται αβίαστα, γιατρικό ψυχής οι ζωγραφιές του Δενδρινού έχουν τη δύναμη των αρχαιολοχικών ποιημάτων. Οταν τον ρωτούν γι' αυτήν του την ικανότητα, απαντά ότι τα έργα του «γίνονται μόνα τους, σαν να μην είμαι εγώ που τα κάνω».

Ο Δενδρινός ζωγραφίζει «σεμνά και εν κρυφώ» σ' έναν μικρό χώρο, όπου και μένει, κοντά στη Αλυκή της Πάρου. Η θεματολογία του προέρχεται από τον περιορισμένο του χώρο και την αστείρευτη φαντασία του. Οι γυναίκες έχουν κύρια θέση στο έργο του και είναι ζωγραφισμένες πάντα μ' έναν λεπτό αλλά δυνατό αισθησιασμό.

Κοινωνικά θέματα αποδίδονται πάντα φανερά ή εν κρυπτώ στα έργα του. Στο σύνολό τους οι εικόνες του Δενδρινού προξενούν τη συγκίνηση που μπορεί να δημιουργήσει η ειλικρινής και αυθόρμητη τέχνη.

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ
Παρασκευή 11 Μαϊου 2012 στις 8.00μμ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΕΝΔΡΙΝΟΣ
Η Έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Μαϊου 2012. Δευτέρα – Παρασκευή πρωινές: 1000 - 1300 Παρασκευή - Σάββατο απογευματινές: 1900-2200
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ART GALLERY CAFÈ
ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ 1 & ΓΑΛΗΝΟΥ 16673 ΒΟΥΛΑ, Τηλ: 210 8958866
www.artgallerycafe.gr/program.aspwww.welovetoys.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την απόψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...