Σάββατο, 18 Αυγούστου 2012

Βρέθηκε ο χαμένος Πικάσο

Υπεύθυνοι του Μουσείου Έβανσβιλ της Ιντιάνα καταχώνιασαν το περίφημο έργο του Πικάσο "Καθιστή Γυναίκα με κόκκινο καπέλο" στα σκοτεινά υπόγεια, αποφαινόμενοι ότι δεν ανήκε στον διάσημο καλλιτέχνη...

Το αποτέλεσμα ήταν ο σπάνιος πίνακας να θεωρείται χαμένος επί 50 ολόκληρα χρόνια, ενώ στην πραγματικότητα φυλασσόταν στις αποθήκες του Μουσείου.

Το έργο ανακαλύφθηκε όταν οι υπεύθυνοι αποφάσισαν να τακτοποιήσουν το υπόγειο.

Να σημειωθεί πως ο εν λόγω πίνακας δωρήθηκε στο μουσείο το 1963 από τον διάσημο βιομηχανικό σχεδιαστή Raymond Loewy. Αρχικά εκτιμήθηκε ότι το έργο ήταν εμπνευσμένο από τον Πικάσο και όχι έργο του ίδιου και αποδόθηκε σε έναν καλλιτέχνη με το όνομα "Germmaux".

Όπως αποδείχθηκε, το "Germmaux" όμως δεν είναι όνομα καλλιτέχνη, αλλά πληθυντικός του όρου "gemmail", που αναφέρεται σε μια τεχνική ζωγραφικής με τη χρήση γυαλιού.

Το γυαλί ήταν ένα μέσο που σπάνια χρησιμοποιούσε ο Πικάσο, ο οποίος το ενσωμάτωσε στα έργα του για μια σύντομη περίοδο στα μέσα του 50' με μεγάλη επιτυχία.

Και θα φανταζόταν κανείς ότι η ανακάλυψη ενός σπάνιου Πικάσο, θα ήταν για ένα μουσείο, ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα. Ωστόσο, οι υπεύθυνοι του Έβανσβιλ, έκριναν ότι το έργο είναι πολύ ακριβό για να το κρατήσουν, καθώς τα έξοδα για την έκθεση, τη συντήρηση και την ασφάλισή του είναι δυσβάσταχτα. Έτσι, αποφάσισαν να τον βγάλουν σε δημοπρασία, μέσω του οίκου Guernsey's.


ΠΗΓΗ: directnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την απόψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...