Παρασκευή, 5 Απριλίου 2013

Oμαδική έκθεση 5 Ελλήνων καλλιτεχνών στη πόλη Hameenlinna της Φινλανδίας


Στις 13 Μαίου 2013 στη πόλη Hameenlinna της Φινλανδίας εγκαινιάζεται η ομαδική έκθεση 5 Ελλήνων καλλιτεχνών. Ο τίτλος της ομαδικής αυτής έκθεσης είναι National Geographic (Εθνική Γεωγραφία) και είναι μία έκθεση γεφυροποιός, μία έκθεση που εξερευνά τις διακρίσεις μεταξύ γεωγραφικών μελετών και καλλιτεχνικής εμπειρίας 

Παρουσιάζει απόψεις μέσα από το ευρύ φάσμα των μέσων (ζωγραφικής, κατασκευών , φωτογραφίας) εξερευνώντας την φύση και την έκταση της ανθρώπινης αλληλεπίδρασης με την επιφάνεια της γης ( τόπος-πατρίδα).

Αναπαριστά ένα ρεπορτάζ μνήμης που μέσω της αισθητικής , της ασάφειας και του εμπειρισμού εξοικειώνει τον θεατή ώστε να κάνει την ανάγνωση του τοπίου. Ο τίτλος της  έκθεσης, λέξη-κλειδί, για την έκφραση της κοινωνικής, πολιτιστικής και πολιτικής μνήμης αποτελεί την αιτία για να ξεκινήσει μία πνευματική διαδικασία με αποτέλεσμα την  δημιουργία και παραγωγή μίας σειράς έργων.

Οι καλλιτέχνες πραγματεύονται ως βασικό στοιχείο την Εθνική Γεωγραφία και ο τι μπορεί να σημαίνει για τον καθένα τους ξεχωριστά. Το λεξιλόγιο της έκθεσης κατ’εξοχήν οπτικό άλλοτε προκύπτει ως δήλωση κοινωνικής και πολιτικής πράξης για την ζωή κι άλλοτε αποτελεί ένα σύγχρονο ψυχογράφημα.

Διαφορετικές τεχνικές, ηλικίες και αισθητικές αναφορές μεταξύ των συμμετεχόντων -πολύ σημαντικών - καλλιτεχνών συνθέτουν ένα πάζλ, μία ευρεία προοπτική που αντηχεί μέσα της ένα μεγαλύτερο παγκόσμιο πλαίσιο.

Η διάρκεια της έκθεσης είναι έως και τις 4 Ιουνίου, 2013 στην Kirjasto gallery στην κεντρική βιβλιοθήκη της πόλης Hameenlinna.

Επιμέλεια έκθεσης Τζέννυ Τσουμπρή.

Η έκθεση θα εγκαινιασθεί από την κ. Sirpa Pietkainen, ευρωβουλευτή της Φινλανδίας στην Ε.Ε, και από την εξοχότητά του τον κ. πρέσβη μας της Ελλάδας στην Φινλανδία, και θα τελέσει υπο την αιγίδα της πρεσβείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την απόψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...