Κυριακή, 5 Μαΐου 2013

Ελληνοαμερικανική Ένωση: Παρένθεση της Λέας Ρουσοπούλου


Στο πλαίσιο του εορτασμού για την Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων, η Ελληνοαμερικανική Ένωση και το Hellenic American Education Center εγκαινιάζουν την έκθεση ζωγραφικής Παρένθεση της Λέας Ρουσοπούλου, σε επιμέλεια της Λουίζας Καραπιδάκη. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 13 Μαΐου 2013 στις20:30, στη γκαλερί Κέννεντυ (Μασσαλίας 22, Κολωνάκι) και η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και τις 18 Μαΐου 2013.

Η έκθεση φιλοξενείται σε συνεργασία με το ΜουσείοKresow της Πολωνίας και το Μουσείο Ακριτών της Ευρώπης που βρίσκεται στην Παλαιόχωρα Χανίων της Κρήτης, δύο ακριτικά μουσεία με ποικίλο και διαχρονικό περιεχόμενο που συνδυάζουν την πολιτιστική κληρονομιά με τη σύγχρονη τέχνη.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων και το θέμα«Μουσεία (Μνήμη + Δημιουργικότητα) = Κοινωνική Αλλαγή» που όρισε φέτος το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων, η Παρένθεση αναδεικνύει «ότι η δημιουργικότητα μαζί με τη μνήμη μπορούν να συμβάλουν στην ανανέωση της κοινωνίας και στην κοινωνική αλλαγή».

Η Λέα Ρουσοπούλου, μέλος του κινήματος του Studio Glass International, ύστερα από πολλά χρόνια θητείας στα γλυπτά από γυαλί, επανέρχεται στη ζωγραφική, σε μια παρένθεση της έως σήμερα καλλιτεχνικής της πορείας. Η καλλιτέχνης επιλέγει ως εκφραστικό μέσο αυτή τη φορά την τεχνική της αυγοτέμπερας, που της επιτρέπει να χειριστεί σαφή περιγράμματα και απεριόριστες ποικιλίες χρωματικών και τονικών διαβαθμίσεων. Τα έργα της χαρακτηρίζονται, όπως αναφέρει η επιμελήτρια «από τη ρυθμική διαδοχή των στοιχείων, την αρμονία χρωμάτων-σχημάτων, την αυστηρότητα στις φόρμες, τη στιβαρότητα του σχεδίου και τη διαλλεκτική σχέση των όγκων».

Η Λέα Ρουσοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1949και σπούδασε Ζωγραφική & Γυαλί στο Central School of Art and Design στο Λονδίνο, Ζωγραφική στο Academie Goeutz στο Παρίσι, Γραφικές Τέχνες στο Έcole Superieure des Arts Modernes στο Παρίσι και Ζωγραφικήστο Εργαστήριο Πάνου Σαραφιανού στην Αθήνα. Έχει πραγματοποιήσει ατομικές εκθέσεις στις ΓκαλερίΣκουφάΘέμα και Το Τρίτο Μάτι στην Αθήνα αλλά και στη Γκαλερί Sculptures στο Παρίσι και Kargados Tiengen στη ΓερμανίαΈργα της βρίσκονται στο Μακεδονικό Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης στηΘεσσαλονίκη, στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης στη Ρόδο,στη Βιβλιοθήκη του Οικουμενικού Πατριαρχείου στηνΚωνσταντινούπολη, στο Glasmuseum, Ebeltoft στη Δανία και σε ιδιωτικές συλλογές.

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την απόψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...