Τρίτη, 7 Μαΐου 2013

Ελένη Παρχαρίδου Моя Игра [ζωγραφική]


Εγκαίνια: 10 Μαΐου, 20:00 - Διάρκεια: 1 έως 29 Μαΐου 2013 


Η αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος παρουσιάζει την Ελένη Παρχαρίδου στην πρώτη της ατομική έκθεση με τίτλο Моя Игра. Η Ελένη Παρχαρίδου, απόφοιτος του 2ου εργαστηρίου του Τμήματος Εικαστικών κ Εφαρμοσμένων Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με καθηγητές τους Κ. Μορταράκο και Δ. Ζουρούδη, μας προσκαλεί από 1-29 Μαΐου να περιηγηθούμε στον δικό της φανταστικό κόσμο και να απολαύσουμε την ζωγραφική της με έντονο το στοιχείο της χειρονομίας. Τα έργα της ανθρωποκεντρικά και επιβλητικά δεν αφήνουν αδιάφορο τον θεατή και όπως λέει και ο ιδιαίτερος τίτλος της έκθεσης, η Ελένη, μας δηλώνει ξεκάθαρα πως ήρθε η σειρά της, είναι η δική της στιγμή για να «κάνει παιχνίδι».

Η Ελένη Παρχαρίδου μας  λέει: «Από το 2009 άρχισα να ζωγραφίζω αυτά τα ανθρωπάκια. Κάτι κακομούτσουνα πρόσωπα, τσαλακωμένα και στεναχωρημένα, απογοητευμένα απ' όλους και απ΄ όλα, που ωστόσο, γνώριζαν ότι ήταν πρωταγωνιστές, αν όχι της δικής τους φανταστικής ζωής, σίγουρα της δικής μου. Δικά μου κατασκευάσματα, προφανώς ένα καθρέφτισμα των δικών μου ανεκπλήρωτων αποφάσεων και στόχων.

Μετά από το 2009, έγιναν πιο θυμωμένα τα ανθρωπάκια μου, πιο  σίγουρα ότι είναι αδικημένα. Όποια έμοιαζαν χαρούμενα, τώρα μπορούσαν να εκφράσουν τη χαρά τους, ακόμα κι αν δεν ήταν καθαρή χαρά. Άρα, ναι, τα ανθρωπάκια μου έγιναν πιο εκφραστικά, πιο αληθινά. Δεν υφίσταται πλέον λόγος για να θυσιάζονται...

Τώρα δεν  είναι προσεγμένα και προσεχτικά βαλμένα στο χώρο που τα στήνουν. Είναι αυτά που είναι και τέλος. Θρονιάζονται καλά καλά και σε κοιτάνε με αυθάδεια. Τώρα ζωγραφίζω κι εγώ δεν ξέρω τι.. ώριμα πράματα φαντάζομαι, ζωγραφίζω δρόμους για να φτάσω κάπου, μέσα απ' την αρρώστια, μέσα από το θάνατο, βρίσκω Αγίους, βρίσκω τις λύσεις μου.

Αύριο, θέλω να ζωγραφίζω ότι θα έχω καταφέρει.. ακόμα κολυμπώ στη μέση του  ωκεανού κι έχω

αρχίσει να βαριέμαι τόση θάλασσα…»

Η Ελένη Παρχαρίδου γεννήθηκε στη Μόσχα, στις 17 Νοέμβρη του 1985 από μητέρα Ουκρανή και πατέρα Έλληνα.

2003-2007: Σπούδασε ζωγραφική  και αγιογραφία στη Σχολή Βυζαντινής  Ζωγραφικής της Ιεράς Μητροπόλεως  Πειραιώς, με καθηγητές τους Τ.  Μισούρα, Κ. Μαρκόπουλο, Γ. Μποζά  και Ν. Λιόντα.

2006-2013: Σπούδασε ζωγραφική στο Τμήμα Εικαστικών κ Εφαρμοσμένων Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με καθηγητές τους Κ. Μορταράκο και Δ. Ζουρούδη.

Ατομικές εκθέσεις

2013 «Моя Игра», έκθεση ζωγραφικής, Αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος

Ομαδικές εκθέσεις

2013     «2 the point», Αγγέλων Βήμα, Αθήνα

2012     «Δεύτερο»,  Κέντρο Χαρακτικής Ήλιος, Θεσσαλονίκη

2011     «40,65ο Ν 22,09ο Ε», Συνέκθεση του Κυριάκου Μορταράκου με 7 τελειόφοιτους του 2ου εργαστηρίου ΑΣΚΤ Θεσ/νικης, Αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος, Αθήνα

2007     Ομαδική έκθεση τελειοφοίτων, Σχολή Βυζαντινής Αγιογραφίας, Παλαιό Ταχυδρομείο Πειραιά

Εγκαίνια Έκθεσης: Παρασκευή 10 Μαΐου 2013, 20:00


Διάρκεια Έκθεσης: 1 έως 29 Μαΐου 2013

Ημέρες και  ώρες λειτουργίας:

Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 11:00 – 14:30 & 17:30 – 20:30

Τετάρτη, Σάββατο: 11:00 – 16:00

Κυριακή, Δευτέρα: κλειστά ή κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού

Κατά  τις ημέρες της Μ. Εβδομάδας θα ισχύει ειδικό ωράριοΑίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος

Λεμπέση 4 & Μακρυγιάννη, Αθήνα | metro Ακρόπολη

Τηλέφωνο 211 182 38 18

www.technohoros.org

info@technohoros.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την απόψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...