Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2013

Across - Το πέρασμα απέναντι Τελευταίες ημέρες λειτουργίας

The Mirror, video εγκατάσταση στην γκαλερί της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης
 
Στις 21 Ιουνίου ολοκληρώνεται η έκθεση Across της εικαστικού Μαίρης Χρηστέα, που εγκαινιάστηκε στις 24 Μαΐου 2013 στις γκαλερί της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης. Την έκθεση επιμελείται η Μαρία Μαραγκού. 
Stole, Μαίρη Χρηστέα

Το Across, το τελευταίο έργο της καλλιτέχνιδας, είναι μία εγκατάσταση τριών ενοτήτων με ζωγραφικά έργα, προβολές και ήχο, που σηματοδοτεί το πέρασμα απέναντι. Το πέρασμα, όπως αναφέρει η επιμελήτρια Μαρία Μαραγκού «υπαινίσσεται τη μετάβαση από έναν χώρο
ασφυχτικά γεμάτο από ψυχικά θραύσματα, σε έναν χώρο μύθου και οράματος που γίνεται τόπος συνείδησης και υπέρβασης».

Στιγμιότυπο από το video, The Mirror

Στο έργο, έννοιες όπως: επαναπροσδιορισμός, γνώση, σκέψη, ευθύνη, τίθενται εκ νέου προς εξέταση, προς αναστοχασμό. Ο χρόνος διευρύνεται, βιώνεται διαφορετικά, και το παρελθόν συνυπάρχει με το παρόν και το μέλλον, φανερώνοντας τον τρόπο με τον οποίο ισχυρές δομές και καταστάσεις αλληλεπιδρούν και διαμορφώνουν τον άνθρωπο. Η Μαίρη Χρηστέα μέσα από την ενότητα Across διερωτάται: «τι είναι αυτό που σε τούτους τους καιρούς φωτίζει την οικουμενική απουσία αξιών και οράματος;» Το ερώτημα αυτό αποτελεί το έναυσμα για βαθύτερο προβληματισμό και συζήτηση.

Είσοδος Είσοδος ελεύθερη
 
Πληροφορίες
Ήρα Παπαδοπούλου (210 3680047, 210 3680052), ipapadopoulou@hau.gr, www.hau.gr/culture

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την απόψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...