Κυριακή, 4 Αυγούστου 2013

Καβάλα: Ομαδική Εκθεση Εικαστικών στην Οικία Μεχμέτ Αλή

Εργο του Κώστα Παππά
Ομαδική Εκθεση Εικαστικών πραγματοποιείται στην Οικία Μεχμέτ Αλή, στην Καβάλα, μέχρι τις 10 Αυγούστου, με θέμα εικαστικές προσεγγίσεις στον ποιητικό κόσμο του Κ. Π. Καβάφη με αφορμή την επέτειο των 150 ετών από τη γέννησή του και στο πλαίσιο του 56ου Φεστιβάλ Φιλίππων Θάσου.

Ο τίτλος του αφιερώματος στον Καβάφη «Αόρατος Θίασος», προερχόμενος από το στίχο του εμβληματικού όσο και εξαιρετικά επίκαιρου ποιήματος «Απολείπειν ο Θεός Αντώνιον», μιλά για τις αόρατες σταθερές, για τους ανθρώπους και τις αξίες που μπορούμε και επιλέγουμε να συγκρατήσουμε και να διαφυλάξουμε την ώρα που αναγκαστικά «αποχαιρετούμε» την ιδανική Αλεξάνδρεια. Μιλά για τα «πιστεύω» που εξακολουθούν να λειτουργούν ως τρόπος ζωής και κινητήρια δύναμη. Με αφορμή την επέτειο των 150 ετών από τη γέννηση του ποιητή, ο «Αόρατος Θίασος» προσπαθεί να αποτελέσει έναν τόπο εικαστικής περιπλάνησης στην ποίηση του Καβάφη.

Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Μικρή Αρκτος. Επιμέλεια: Ιρις Κρητικού.
Στην έκθεση συμμετέχουν: Ηώ Αγγελή, Σπύρος Αγγελόπουλος, Στέλιος Αλεξάκης, Μανώλης Αναστασάκος, Αλέξης Βερούκας, Μάριος Βουτσινάς, Δημήτρης Γέρος, Ανδρέας Γεωργιάδης, Δημήτρης Γιαννέλος, Ειρήνη Γκόνου, Σοφία Δατσέρη, Κωνσταντίνος Εσσλιν, Ειρήνη Ηλιοπούλου, Ανδρέας Κοντέλλης, Γιώργος Κόντης, Μαρίνα Κροντηρά, Μιχάλης Μαδένης, Τάσος Μαντζαβίνος, Τίμος Μπατινάκης, Χαρίτων Μπεκιάρης, Μίλτος Παντελιάς, Γεύσω Παπαδάκη, Κώστας Παππάς, Βασίλης Πέρρος, Δάφνη Ρόκου, Γιώργος Σαμψωνίδης, Πηγή Σπυράτου, Αντώνης Στάβερης, Λίλα Σωτηρίου, Ειρήνη Τατάκη, Αννα Φιλίνη, Παύλος Χαμπίδης.

Ωρες Λειτουργίας: 10.00 - 15.00 καθημερινά εκτός Δευτέρα.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας 2510.220.876-7, ώρες γραφείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την απόψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...