Πέμπτη, 8 Αυγούστου 2013

Tο καράβι της Μ. Δημητρίου "Dragon Boat" στο Μουσείο του Τόκιο!!

Tο καράβι της Μ. Δημητρίου "Dragon Boat", φτιαγμένο με την τέχνη ORIGAMI είναι το μόνο έργο απ'την Ελλάδα στο Μουσείο του Τόκιο!!

Η Μυρτώ Δημητρίου, είναι Κοινωνική Ανθρωπολόγος, η μοναδική Ελληνίδα Instructor Origami (ιαπωνική εικαστική τέχνη της χαρτοδιπλωτικής) και κάτοχος Ρεκόρ Γκίνες για τη δημιουργία του μεγαλύτερου origami του κόσμου σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης στις 31.05.2012!

Αφού εκπαίδευσε πάνω από 10.000 άτομα, δημιούργησαν την εικόνα του Λευκού Πύργου σε 403 τ.μ, στην πλατεία Αριστοτέλους με 40.000 χάρτινα λουλούδια και κατακτήσαν το Ρεκόρ Γκίνες!

Επόμενος στόχος η κατάκτηση του Ρεκόρ Γκίνες και στην Αθήνα!!!

Για το λόγο αυτό σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α.), κάτω από την αιγίδα της Ιαπωνικής Πρεσβείας, από  τον Οκτώβριο 2013- Μάρτιο 2014 θα πραγματοποιήσω Έκθεση, Παρουσιάσεις  και εργαστήρια ORIGAMI στο Πολιτιστικό Κέντρο Κάτω Πετραλώνων!

Τα εργαστήρια θα παρακολουθήσουν  μαθητές Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας και Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης καθώς  και ενήλικες (κόστος συμμετοχής 5 ευρώ).

Στις 18 Μαρτίου 2014 στο Γήπεδο του Μετς θα δημιουργήσουν με τη συμμετοχή πάνω από 20.000 ατόμων την εικόνα μιας πελώριας κουκουβάγιας –ως σύμβολο σοφίας και έμβλημα της Αθήνας-  χρησιμοποιώντας ως μονάδα χάρτινα λουλούδια, σε 500τ.μ.!!!

Η Μυρτώ Δημητρίου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη  το 1983. Είναι απόφοιτη του τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Σπούδασε θέατρο και ΜΜΕ στο Ithaca College της Ν.Υόρκης. Ιδρυτικό μέλος της Ομάδας Τέχνης και Λόγου «Φαντασία» με την οποία διοργανώνουν παιδικές εκδηλώσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα-εργαστήρια.

Είναι η μοναδική ελληνίδα Instructor Origami, έχοντας πάρει το δίπλωμα διδασκαλίας της εικαστικής αυτής τέχνης από τον Παγκόσμιο Ιαπωνικό Οργανισμό και κάτοχος Ρεκόρ Γκίνες!!!

Πραγματοποιεί παρουσιάσεις- εργαστήρια- σεμινάρια για όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης και για ενήλικες.

Ως Κοιν. Ανθρωπολόγος συνδύασε την ελληνική λαογραφία με την  Ιαπωνική τέχνη αναπαριστώντας μοτίβα ελληνικών κεντημάτων από τη συλλογή  της Αμαλίας Μεγαπάνου του  Μουσείου Μπενάκη. Δημιούργησε επίσης «Ψηφιδωτά –origami» μία σειρά έργων εμπνευσμένη από τα εκθέματα του Αρχαιολογικού Μουσείου.

Οι νέες σειρές έργων της περιλαμβάνουν τα μουσικά όργανα της αρχαίας Ελλάδας, τα στεφάνια της Βεργίνας καθώς επίσης τα Τέρατα της Ελληνικής Μυθολογίας.

Το καλοκαίρι του 2010 δίδαξε origami σε Πανεπιστήμια του Τόκυο. Έργα της φιλοξενούνται στο μουσείο Origami στο Τόκυο, στην Ιαπωνική Πρεσβεία καθώς και σε ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές.

 Έχει διοργανώσει πολλές  ατομικές εκθέσεις και έχει  ενεργό συμμετοχή στα Διεθνή  Συνέδρια Origami. Έχει γράψει τα βιβλία «Origami με φαντασία!» και «10 διακοσμητικά και λουλούδια origami» εκδόσεις Καλειδοσκόπιο. Παρουσίαζε την τηλεοπτική εκπομπή «Origami με φαντασία» σε τοπικό κανάλι.

http://omadafantasia.blogspot.com
http://origamiwithfantasygroup.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την απόψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...