Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου 2013

Ιουλία Βεντίκου, με δύο εκθέσεις στην Πάρο

Με δύο εκθέσεις της Ιουλίας Βεντίκου, η Μέδουσα Αίθουσα Τέχνης συνεχίζει για ένα ακόμη καλοκαίρι την παρουσία της στην Πάρο. Μία έκθεση λειτουργεί σε ένα από τα ωραιότερα νεοκλασικά σπίτια της Παροικιάς στο εστιατόριο Franca Scala και η άλλη στο Fotis Art Café στη Νάουσα..

Η ενότητα της τελευταίας της δουλειάς Ιουλίας Βεντίκου που θα παρουσιάσει στη Franca Scala, έχει το γενικό τίτλο «Κύκλοι». Τα θέματα, καθημερινές σκηνές, φιγούρες και οικεία αντικείμενα, παίρνουν τη θέση τους στο κέντρο του τελάρου και φωτίζονται με ένα δυνατό, κυκλικό, σχεδόν θεατρικό φως. Φως που τα διαστέλλει, μεταμορφώνοντας τη φθαρτή τους υπόσταση και υψώνοντάς την στα όρια του συμβολικού. Άλλοτε με χιούμορ και άλλοτε με εσωτερικότητα, οι «κύκλοι» υπαινίσσονται μια αφήγηση χωρίς λέξεις. Με επίκεντρο την έννοια του χρόνου και την αίσθηση του εφήμερου της ύπαρξης, η Ιουλία Βεντίκου επιχειρεί να αγγίξει τη φευγαλέα ομορφιά της στιγμής.

Ο τίτλος των έργων που η εικαστικός θα παρουσιάσει στο Fotis Art Café, είναι «Βυθός». Μοτίβα της αέναης ρυθμικής κίνησης του νερού, έτσι όπως αυτή διαγράφεται πάνω στην άμμο, καθώς και του παιχνιδίσματος του φωτός επάνω της, σχηματίζουν το φόντο. Μικρά θαλάσσια πλάσματα, είτε μοναχικά είτε σε μικρά κοπάδια, ξεγλιστρούν αμέριμνα μέσα από εικόνες και σχήματα. Ο θεατής μοιάζει να συμμετέχει αθέατος, παρατηρώντας όλα αυτά από κάποια υπερυψωμένη θέση. MG_2304_resize-1024x826Το βλέμμα του κατευθύνεται από την επιφάνεια στο βάθος, ακολουθώντας την αναζήτηση της Ιουλίας Βεντίκου που ανιχνεύει την θαυμαστή και βαθύτερη πραγματικότητα ενός ολόκληρου κόσμου, που υπάρχει και διαιωνίζεται μέσα από τους δικούς του νόμους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την απόψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...