Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2013

«Γιάννης Τσαρούχης: Εικονογράφηση μιας αυτοβιογραφίας. Μέρος Πρώτο (1920-1940)»

Η Samsung χορηγός της έκθεσης στο Μουσείο  Μπενάκη


Η έκθεση που αφορά στη ζωή και το έργου του διάσημου εικαστικού για το διάστημα 1910 – 1940, θα ξεκινήσει στις 17 Οκτωβρίου 2013 και θα διαρκέσει έως τις 27 Ιουλίου 2014

Αθήνα, 16 Οκτωβρίου 2013 — Η Samsung Electronics Hellas, είναι χορηγός τεχνολογίας στην έκθεση «Γιάννης Τσαρούχης: Εικονογράφηση μιας αυτοβιογραφίας. Μέρος Πρώτο (1920-1940)» που θα φιλοξενηθεί στο Μουσείο Μπενάκη και η οποία ξεκινάει στις 17 Οκτωβρίου του 2013 και θα διαρκέσει έως και τον Ιούλιο του 2014.

Η έκθεση, που  πραγματοποιείται στο πλαίσιο των  θεματικών παρουσιάσεων του υλικού της συλλογής του ιδρύματος Γιάννη Τσαρούχη, παρουσιάζει την ιστορία της ζωγραφικής του καλλιτέχνη μέσα από χρονολογικές ενότητες, αναπλάθοντας το περιβάλλον που έζησε και τις επιρροές που δέχθηκε από αυτό σε όλη του την καλλιτεχνική πορεία.

Η συνεργασία της Samsung Electronics Hellas με το Μουσείο Μπενάκη  έχει ξεκινήσει από το 2008 και έχει επικεντρωθεί στη βελτίωση και αναβάθμιση της συνολικής εμπειρίας του  επισκέπτη μέσα στο Μουσείο, μέσω της χρήσης προϊόντων υψηλής τεχνολογίας της εταιρείας. Αναγνωρίζοντας τις σημαντικές πρωτοβουλίες του Μουσείου Μπενάκη, το οποίο επιδεικνύει πλούσια δράση στα πολιτιστικά δρώμενα της χώρας, η Samsung δεν θα μπορούσε να μην είναι αρωγός σε αυτήν την προσπάθεια.

Όπως δήλωσε ο κύριος Μιχάλης  Μόσχος, Marketing Director της Samsung Electronics Hellas: «Στη Samsung αποτελεί στρατηγική μας επιλογή να στεκόμαστε δίπλα σε σπουδαίες προσπάθειες που αναδεικνύουν τον πολιτισμό με τη συμμετοχή μας στις σημαντικότερες πολιτιστικές διοργανώσεις και τη συνεργασία μας με τα μεγαλύτερα πολιτιστικά ιδρύματα της χώρας. Με αφορμή την ήδη υπάρχουσα συνεργασία μας με το Μουσείο Μπενάκη από το 2008, είναι τιμή μας να συμμετάσχουμε σε αυτή την προσπάθεια εικονογράφησης της αυτοβιογραφίας μιας εκ των πλέον σημαντικών ελληνικών προσωπικοτήτων της τέχνης, του Γιάννη Τσαρούχη».
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την απόψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...