Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2013

Contemporary Treasures (Part IΙ): ομαδική έκθεση στην γκαλερί Ιλεάνα Τούντα

Ξένοι και Έλληνες σύγχρονοι νέοι καλλιτέχνες όπως ο Νεουορκέζος Michael Bevilaqua και ο Αλέξανδρος Τζάννης, παρουσιάζουν την έννοια του εφήμερου μέσα από τα έργα τους

Το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα παρουσιάζει την έκθεση «Contemporary Treasures - Part ΙΙ» με Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες που ασχολούνται κυρίως με την έννοια της εφήμερης πολυτέλειας και τα θέματα του υλικού πολιτισμού σε μια εποχή συνεχούς αμφιβολίας και αμφισβήτησης.

Η έκθεση έχει ως στόχο να διερευνήσει τους συσχετισμούς και τις αντιφάσεις που προκύπτουν μέσα από έργα καλλιτεχνών με διαφορετικό εννοιολογικό υπόβαθρο οι οποίο χρησιμοποιούν ποικίλα εκφραστικά μέσα και τεχνικές.

Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν μοιράζονται τις ίδιες ανησυχίες σχετικά με τη φύση του έργου τέχνης, τη μετάδοση μιας ιδέας μέσω ενός αντικειμένου αλλά και την αισθητική αξία ή μη αξία ενός έργου τέχνης.

Η έκθεση συνδυάζει έργα που συγχωνεύουν το παρελθόν με το μέλλον σε μια νέα  κατάσταση. Τα έργα είτε αναφέρονται σε μια φαντασιακή κατάσταση είτε συνθέτουν στοιχεία από πραγματικά γεγονότα και αποτελούν ένα σχόλιο πάνω στην έννοια της πραγματικότητας.

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες:

Μαρία Γεωργούλα, Δημήτρης Ιωάννου, Νίκος Κεσσανλής, Ντόρα Οικονόμου, Αντώνης Πίττας, Δημήτρης Τσουμπλέκας, Αλέξανδρος Τζάνης, Σάββας Χριστοδουλίδης, Michael Bevilacqua, Susy Gomez, Caroline May, Mason Saltarrelli
Επιμέλεια: Κατερίνα Νίκου
Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την απόψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...