Κυριακή, 24 Νοεμβρίου 2013

ΔΕΚΑΕΠΤΑ ψηφιδωτά και 44 μικρά κόκκινα έργα ζωγραφικής της Δάφνης Αγγελίδου

ΔΕΚΑΕΠΤΑ ψηφιδωτά και 44 μικρά κόκκινα έργα ζωγραφικής, στα οποία «κατοικούν» ανθρώπινες μορφές, μοναχικές ή σε ομάδες, συνθέτουν τις «Διαδρομές» της Δάφνης Αγγελίδου, οι οποίες φιλοξενούνται στην «Gallery 7» (Σόλωνος 20).


Ανθρώπινες μορφές κάθε ηλικίας και φύλου κινούνται προς όλες τις κατευθύνσεις και συναντώνται με άλλες μέσα στο πλαίσιο του πίνακα της καλλιτέχνιδας, η οποία με τα τελευταία της έργα μάς εισάγει σε μία περισσότερο κυριολεκτική κατάσταση του ανθρώπου και όχι ενδεικτική, όπως συνέβαινε μέχρι τώρα στη δουλειά της.

Το «επίμονα» ορισμένο πλαίσιο και η επαναληπτικότητα του κόκκινου χρώματος παραπέμπουν, στα έργα αυτά, στην κοινή ανθρώπινη μοίρα, διανοητική και βιολογική. Η ανθρώπινη φιγούρα γίνεται πλέον τρισδιάστατη, σάρκινη. Καθίσταται παρουσία και όχι αφαιρετική ένδειξη. Η ομπρέλα, κύριο χαρακτηριστικό της δουλειάς τής καλλιτέχνιδας, μέχρι τώρα κάλυπτε ολόκληρο το πρόσωπο του μοναχικού ανθρώπου, σχεδόν εν είδει προσωπείου. Τώρα το αφήνει πλέον ακάλυπτο, κάνει χώρο και για την παρουσία του άλλου, ενώ λιγότερο συγκαλύπτει και περισσότερο αποκαλύπτει και προστατεύει.

Στην προηγούμενη δουλειά τής Δάφνης Αγγελίδου, η αφαιρετική και σχηματοποιημένη ανθρώπινη φιγούρα παρέπεμπε στην αναμονή τής πραγμάτωσης του εαυτού της. Στην προκειμένη περίπτωση, η τρισδιάστατη και περισσότερο σάρκινη μορφή, καθώς και ο τρόπος συνύπαρξης με τις άλλες, υποβάλλει τη συνάντηση με τον άλλον, στο βαθμό που ο εαυτός έχει πλέον πραγματωθεί. Η Αγγελίδου συνεχίζει τον εικαστικό της στοχασμό πάνω στην ανθρώπινη κατάσταση. Διάρκεια έως τις 4 Ιανουαρίου 2014.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την απόψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...