Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2013

Ομαδική έκθεση εικαστικών "ΠΡΟΚΑΤ" στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

«Easter week», έργο του Πάνου Σκουλούδη

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση παρουσιάζει ομαδική έκθεση εικαστικών της “Ερευνητικής ομάδας καλλιτεχνών για τον πρώτο αιώνα ready made” με τίτλο ΠΡΟΚΑΤ.


Η έκθεση εγκαινιάζεται την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013, στις 20:30, στις Γκαλερί της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Κολωνάκι) και θα διαρκέσει μέχρι και τις 17 Δεκεμβρίου 2013.


To 1913, τέσσερα χρόνια πριν από τον περίφημο «Ουρητήρα» του, o Marcel Duchamp παρουσίασε την «Ρόδα Ποδηλάτου», το πρώτο ready made έργο του. Το ready made άλλαξε τα δεδομένα στα εικαστικά, καθώς η χειρωναξία και η πρωτογενής δημιουργία δεν ήταν πλέον προαπαιτούμενα για την διαδικασία παραγωγής καλλιτεχνικών έργων. Σήμερα, ως γνωστόν, οι καλλιτεχνικές εκθέσεις μπορούν να συμπεριλάβουν οτιδήποτε: από μία εξουθενωτική για την κατασκευή της εγκατάσταση ή έναν απολύτως αναπαραστατικό ζωγραφικό πίνακα έως προϋπάρχοντα αντικείμενα που ανάγονται σε έργα τέχνης μέσω ελάχιστης φυσικής επεξεργασίας τους ή απλώς απομόνωσή τους από το σύνηθες περιβάλλον τους. Ο καλλιτέχνης σήμερα μπορεί να εκφράζεται με πολλούς, εναλλακτικούς τρόπους.

«Native Land #6», έργο του Γιώργου Τσεριώνη

Με αφορμή τα 100 χρόνια από την πρώτη παρουσίαση της «Ρόδας Ποδηλάτου» η “Ερευνητική ομάδα καλλιτεχνών για τον πρώτο αιώνα ready made” επιχειρεί να επανεξετάσει τις εφαρμογές και διαφορετικές εκφάνσεις του Ready Made στην τέχνη του 21ου αιώνα.

Την εικαστική έκθεση ΠΡΟΚΑΤ πλαισιώνει πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων, που περιλαμβάνει ομιλίες, προβολές και dj set.
Συμμετέχοντες καλλιτέχνες

Την “Ερευνητική ομάδα καλλιτεχνών για τον πρώτο αιώνα ready made” αποτελούν οι: Ανδρέας Βούσουρας, Απόστολος Ζερδεβάς,
Ειρήνη Καραγιαννοπούλου, Μπάμπης Καραλής, Μαρία Λιανού,
Ηλιοδώρα Μαργέλλου, Θανάσης Μουτσόπουλος, Καμίλο Νόλλας, Κωνσταντίνος Πάτσιος, Πάνος Σκουλούδης και Γιώργος Τσεριώνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την απόψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...