Τρίτη, 3 Δεκεμβρίου 2013

Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης: METAMORPHOSIS

To Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης σας προσκαλεί στα εγκαίνια που θα  πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 20.00 της έκθεσης των Franck Bragigand, Peter Kogler, Μαρία Παπαδημητρίου και των συμμετεχόντων στα εργαστήριά τους με τίτλο METAMORPHOSIS

Η έκθεση του INSPIRE 2013 θα περιλαμβάνει τις εγκαταστάσεις των προσκεκλημένων καλλιτεχνών καθώς και τα έργα που θα παραχθούν από τους συμμετέχοντες στο εργαστήριο.

Το Εικαστικό Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης «INSPIRE» διοργανώνεται για δεύτερη χρονιά στο Μ.Μ.Σ.Τ. με προσκεκλημένους τρεις διακεκριμένους καλλιτέχνες: τον Franck Bragigand, τον Peter Kogler και την Μαρία Παπαδημητρίου. Ο καθένας τους θα υλοποιήσει καλλιτεχνικό εργαστήρι διάρκειας μιας εβδομάδας στους χώρους του Μουσείου, ενώ θα υπάρξουν και κοινές μέρες ανταλλαγής ιδεών και πρακτικών για τους συμμετέχοντες και των τριών εργαστηρίων. Η έννοια που διατρέχει το φετινό INSPIRE και που υποδεικνύει τη ματιά μέσα από την οποία τα έργα, οι δράσεις και οι συζητήσεις που θα γίνουν ανάμεσα σε όλους τους συντελεστές του φεστιβάλ θα συσχετιστούν και θα αναγνωσθούν είναι αυτή της μεταμόρφωσης.

Στόχος του Φεστιβάλ είναι να φέρει διακεκριμένους καλλιτέχνες σε επαφή με νέους δημιουργούς και να διαμορφώσει ένα περιβάλλον έμπνευσης, δημιουργίας και προβληματισμού, συμβάλλοντας έτσι μέσα από τη διαδικασία μάθησης στην παραγωγή νέων έργων, ιδεών, σκέψεων, δράσεων. Το INSPIRE επιδιώκει να ενεργοποιήσει όχι μόνο τους συμμετέχοντες, στο εργαστήριο, καλλιτέχνες, αλλά και το κοινό που θα παραβρεθεί στην έκθεση των έργων, στην ημερίδα και στις δράσεις εμπλέκοντάς το έτσι στη διαδικασία της καλλιτεχνικής παραγωγής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την απόψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...