Παρασκευή, 10 Ιανουαρίου 2014

“Tesserae” Contemporary mosaics από την Όλγα Γουλανδρή

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014 / Ώρα 20:00 και θα διαρκέσει από τις 16 Ιανουαρίου έως την 1η Φεβρουαρίου 2014 . Στο σχετικό δελτίο τύπου αναφέρεται ότι:
"Τα μωσαϊκά της Όλγας Γουλανδρή διερευνούν τις διάφανες σχέσεις που κυριαρχούν μεταξύ των τεσσάρων στοιχείων. Η Όλγα διαθέτει μια μοναδική ικανότητα να φυλακίζει τις στιγμές με την μορφή δημιουργικής και αναπνέουσας τέχνης.
Η δουλειά της δεν είναι άλλο από μια βαθιά μύηση μέσω των οραμάτων του άφθαρτου και μια συνεχής ανταλλαγή ενέργειας μεταξύ αναμνήσεων και ύλης. Τα μωσαϊκά της διδάσκουν την απλή δημιουργία ισορροπίας δίχως να αγγίζεται η ιδιαιτερότητα και η μοναδικότητα του κάθε μεμονωμένου υλικού, το οποίο καταφέρνει να διατηρήσει την αυτονομία του και παράλληλα να κατοχυρώσει την οργανική του συνύπαρξη στο ένα και μοναδικό καλλιτεχνικό σύνολο.
Όσο περισσότερο παρατηρούμε τα έργα της, τόσο ανακαλύπτουμε χιλιάδες μικρόκοσμους, εκατομμύρια γαλαξίες, που λεπτό με το λεπτό ανεβάζουν στην επιφάνεια της ψυχής μας συνδυασμούς αναδυόμενων συναισθημάτων προερχομένων από τα άδυτα της καρδιάς. Χρησιμοποιώντας πέτρες, κρυστάλλους, άμμο από το αιγαίο, χρυσό και ασημί του ελληνικού ήλιου, μελτέμι από Μύκονο, φωτιά από τον Όλυμπο, μεσογειακό θαλασσόνερο, θραύσματα μιας αγίας χώρας που από πάντα αγκάλιαζε τέχνες και αισθητική, η Όλγα μας οδηγεί από το χέρι στον δρόμο της ανεύρεσης του ίδιου μας του εαυτού....μας περπατάει στα σιωπηλά μονοπάτια ενός εσωτερικού ταξιδιού.
Δημιουργεί υβριδικές τεχνοτροπίες βασιζόμενη σε ένα αρχέγονο λεξικό έκφρασης φτιαγμένο από πέτρα και πάθος. Είναι φανερό πως αυτός είναι ο κωδικός επικοινωνίας της με τις ψυχές, μεταδίδοντας αυτή την μοναδική φωτεινή αίσθηση μιας μετέωρης κατάστασης ανάμεσα στο παρελθόν και στο μέλλον!".
Prof, Sotirios Papadopoulos Designer, M.Arch.USC
Gallery Genesis. 35 HARITOS Street, Kolonaki 10675 Athens, Greece. Tel.: +30 211 7100566 www.gallerygenesisathens.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την απόψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...