Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

Μια πόλη που λέγεται Ισπανία


Έχουμε πολλούς λόγους να θαυμάζουμε την Ισπανία, βλέπε μουσική, ποδόσφαιρο, σινεμά, φαγητό και άλλα. Τώρα θα μάθουμε κι άλλον έναν. 

Η έκθεση "Μια πόλη που λέγεται Ισπανία. Σύγχρονη Ισπανική Αρχιτεκτονική", παρουσιάζει το τοπίο της σύγχρονης Ισπανικής αρχιτεκτονικής στην πρώτη δεκαετία του 21ου αιώνα, μέσα από 80 έργα 70 αρχιτεκτονικών γραφείων και πάνω από 100 αρχιτεκτόνων, αναδεικνύοντας τον πλούτο και την αστική πολυμορφία της Ισπανίας, καθώς και την ποιότητα της πρόσφατης αρχιτεκτονικής παραγωγής. 

Η έκθεση παρουσιάζεται με τη μορφή μιας εγκατάστασης όπου μακέτες, φωτογραφίες, σχέδια και βίντεο αναπτύσσονται πάνω στην κάτοψη ενός χάρτη που αναπαριστά τη γεωγραφία της Ισπανίας. Οι θέσεις των κτηρίων πάνω στον τεράστιο αυτό χάρτη αντιστοιχούν με τις πραγματικές πόλεις όπου βρίσκονται. 

Έτσι, ο επισκέπτης μπορεί να περιηγηθεί και να γνωρίσει το αρχιτεκτονικό τοπίο της Ισπανίας σαν να ήταν μια αληθινή πόλη που περιλαμβάνει κάθε είδους κτήρια: κατοικίες, μουσεία, λιμάνια, πανεπιστήμια, στάδια, τράπεζες, γυμναστήρια, πάρκα, γραφεία και άλλα. ¡Olé! T.X.   

 Εθνική Γλυπτοθήκη, Άλσος Στρατού, Γουδή Δευτ.-Πάρ. 17:00-21:00 & Σάββ.-Κυρ. 9:00-15:00 (έως 29/08) 6€

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την απόψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...