Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Κοζάνη: «Μορφές, πλάσματα και πτυχές του υποσυνείδητου»

 Δυο νέοι καλλιτέχνες, η Αλεξία Τσιμήκα και ο Κώστας Γρηγοριάδης, ενώνουν τις δημιουργίες τους και τις παρουσιάζουν στο πλαίσιο της Εικαστικής Άνοιξης που διοργανώνει ο δήμος Κοζάνης στον εκθεσιακό χώρο του δήμου απέναντι από την Μητρόπολη ως τις 17 Απριλίου. Οι ώρες λειτουργίας είναι 12:00 ως 15:00 και 17:00 ως 22:00.

Η έκθεση αποτελείται από έργα ζωγραφικής (μελάνι, αερογραφία , ακρυλικά, λάδια και μεικτές τεχνικές), τρισδιάστατες κατασκευές και ψηφιακές φωτογραφικές εκτυπώσεις.

Το ένστικτο, η φαντασία , η οπτασία, το όνειρο, το άγνωστο ενέπνευσαν τους δυο καλλιτέχνες που δημιούργησαν εικόνες, τις οποίες ο καθένας ερμηνεύει με τον δικό του κώδικα αντίληψης και τις παρουσιάζουν μέσα από τη ματιά μιας ασύμβατης πραγματικότητας, την οποία πολλοί αγνοούμε.

Παράξενες μορφές και πλάσματα, εικόνες που πηγάζουν σε μια εποχή εκφυλισμού των αισθήσεων και των συναισθημάτων, των ίδιων των ενστίκτων. Δεν ακούμε, δεν μυρίζουμε, δεν βλέπουμε, δεν αγγίζουμε, δεν αισθανόμαστε! Ή μήπως μας συμβαίνει και το αγνοούμε;

Αλεξία Τσιμήκα: Μια σειρά έργων που ξεκίνησε μέσα από σκίτσα με επιμονή στην έρευνα της γραφής. Η σειρά αποτελείται από μορφές εξωπραγματικές με σουρεαλιστικό χαρακτήρα. Σχέδια με έμφαση στη λεπτομέρεια και με διακοσμητικά στοιχεία δίνουν την δικιά τους πνοή στον καμβά.

Κώστας Γρηγοριάδης: Bασισμένα κυρίως στην αυτόματη γραφή, χρησιμοποιώντας τυχαία αφηρημένες γραμμές και πειραματισμό με διάφορα υλικά, τα έργα που εκτίθενται ζωντανεύουν εικόνες από το υποσυνείδητο , προερχόμενες από τον κόσμο των ονείρων, της ραγδαίας τεχνολογικής εξέλιξης του σήμερα και ενός αβέβαιου μέλλοντος.

«Μορφές, πλάσματα και πτυχές του υποσυνείδητου» των Αλεξία Τσιμήκα και Κώστα Γρηγοριάδη»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την απόψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...