Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2012

"Καρναβάλι – Χαρά – Μνήμες – Πάθος"

Παρουσία πολλών φίλων του πατρινού καρναβαλιού, των εικαστικών και της φωτογραφίας, άνοιξε χθες (Τετάρτη) τις πύλες της στα Παλαιά Δημοτικά Λουτρά Πάτρας, η έκθεση «Καρναβάλι – Χαρά – Μνήμες – Πάθος» με έργα των Χάρη Αναγνωστόπουλου, Κίττυς Σταγκοπούλου, Γιάννας Δημητροπούλου και Βασίλη Καραβασίλη.

Μέσα από τα εκθέματα επιχειρείται η προσέγγιση στιγμών του Πατρινού Καρναβαλιού από το παρελθόν και το παρόν με στόχευση στο μέλλον.

Παρά τη διαφορετική υφή και τεχνοτροπία των έργων, το γεγονός ότι αυτά προσεγγίζουν το Πατρινό Καρναβάλι σε όλες του τις εκφάνσεις, μεταδίδουν στον επισκέπτη τη μοναδικότητα της καρναβαλικής αύρας.

Κοινό σημείο αναφοράς των συμμετεχόντων στην έκθεση, η δημιουργία, η ευρηματικότητα και η τέχνη, στοιχεία που αποτελούσαν πάντα και αναπόσπαστο κομμάτι του κορυφαίου θεσμού της Πάτρας και εκ των κορυφαίων κοινωνικών και πολιτιστικών θεσμών της χώρας σε ορισμένες παραμέτρους του.

Στους χώρους των παλαιών Λουτρών η ατομική δημιουργία, μετατρέπεται σε ομαδικότητα, η οποία άλλωστε αποτελεί και το κυρίαρχο στοιχείο του πατρινού καρναβαλιού.

Η εικαστική και φωτογραφική προσέγγιση του καρναβαλιού της Πάτρας, έρχεται φέτος στο προσκήνιο, μέσα από την πραγματοποίηση της έκθεσης που διοργανώνουν ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων και η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Καρναβάλι Πάτρας.

Η έκθεση θα δι8αρκέσει έως τις 28 Φεβρουαρίου και θα λειτουργεί από τις 10:00 το πρωί έως τη 1.00 μετά το μεσημέρι και από τις 6.00 το απόγευμα έως τοις 9.00 το βράδυ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την απόψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...