Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

Δίτροχη... Τέχνη: 60 καλλιτέχνες εμπνέονται από το ποδήλατο, για το ποδήλατο

Το ποδήλατο, μέσο μεταφοράς με ραγδαία διάδοση στην εποχή μας, όχι μόνον στην Ελλάδα αλλά και παγκοσμίως, γίνεται αντικείμενο καλλιτεχνικής έμπνευσης: είναι ο πρωταγωνιστής μιας εντυπωσιακής έκθεσης πόστερ bikeart, καθώς και σε μία σειρά παράλληλων δράσεων, που διοργανώνει η Θεσσαλονίκη - Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014  σε συνεργασία με την UrbanAct και την Bikeart.gr.


Η έκθεση θα φιλοξενηθεί από την ερχόμενη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου ως την Τρίτη 24 Δεκεμβρίου στην Αίθουσα Τέχνης / Εθν. Αμύνης 9α. Περιλαμβάνει πρωτότυπα έργα πόστερ bikeart 60 επώνυμων καλλιτεχνών από όλη την Ελλάδα, από τον χώρο της urban art, tattoo, κόμικ και της γραφιστικής.


Κεντρικό θέμα όλων των έργων είναι το ποδήλατο, το οποίο κάθε καλλιτέχνης προσεγγίζει μέσα από τη δική του εικαστική ματιά και καλλιτεχνική αντίληψη. Στον χώρο της έκθεσης θα γίνονται ομιλίες - συζητήσεις από εκπροσώπους ποδηλατικών συλλόγων της Θεσσαλονίκης και ιδιωτών σε μαθητές. Επίσης θα φιλοξενούνται βιντεοπροβολές, έκθεση ποδηλατικών βιβλίων και περιοδικών, καθώς και συμμετοχικές δράσεις, ενώ τους επισκέπτες θα περιμένουν και πολλές εκπλήξεις.

Παράλληλα με την κεντρική έκθεση οι  συμμετέχοντες καλλιτέχνες θα υλοποιήσουν μια σειρά δημόσιων τοιχογραφιών σε σχολεία της Θεσσαλονίκης, με θεματική το ποδήλατο.

Στόχος της πρωτοβουλίας όπως επισημαίνει η ομάδα Urbanact είναι "η παρέμβαση- επαναχρησιμοποίηση των δημόσιων χώρων και η δημιουργία αφορμών για συμμετοχή της νεολαίας και διεκδίκηση μιας πιο όμορφης πόλης με συμμετοχικούς πολίτες".

Στην "Poster BikeArt Exhibition Thessaloniki / 2013" συμμετέχουν από τη Θεσσαλονίκη οι καλλιτέχνες: Χριστίνα Ανθηροπούλου, Σωτήρης Αυγερινός  (Amok),  Θεανώ Γιαννέζη, Βασίλης Γκογκτζίλας, Γιώργος Δουτσιόπουλος, Βασίλειος Ζεμπίλης   (RINO), Έφη Κυρτσούδη, Τάσος Μαραγκός   (Tasmar), Βαγγέλης Ματζίρης, Γιώργος Μαυρίδης, Γιώργος Παπαδόπουλος (LACRIMOSA DESIGN), Αργυρώ Πάσχου, Σοφία Σπυρλιάδου, Γιώργος Τριανταφυλλάκος, Νεφέλη Ψωμοπούλου, Apset, Designers United, Dolphins, Elixirion Design/Μιχαήλ Σαχπαζής - Γιώργος Πρέντζας, Ionas, JAasone, Jorz, Live2, Nade, Nastwo, Together Design, Viktor Koen  και από τον Βόλο οι Σταμάτης Λάσκος και Λευτέρης Πλάβος.

Παράλληλα η έκθεση φιλοξενεί και 30 πρωτότυπα poster bikeart έργα που φιλοτέχνησαν οι καλλιτέχνες από την Αθήνα: Δημήτρης Αρβανίτης, Σοφία Γεωργοπούλου, Γιώργος Γούσης, Κωνσταντίνος Δαμουλάκης   (JAMER), Λίλα Καλογέρη, Νίκος Κούτσης, Κώστας Κυριακάκης, Χρήστος Κωτσίνης, Γιώργος Μαραζιώτης, Μetoo, Γιάννης Μπαρδάδος και Λίνα Σπανού, Νέαρχος Ντάσκας, Παναγιώτης Πανταζής, Τάσος Παπαϊωάννου, Φώτης Πεχλιβανίδης, Στέφανος Ρόκος, Γιάννης Στίλος, Θοδωρής Τιμπίλης, Δημήτρης Τριμίντζιος, Χριστίνα Τσεβή, Γιώργος Τσίτρας, Πέτρος Χριστούλιας, Dpn.213, Kez, Poster, Pupet, Rtmone, Same84 & Stupid Greg.
Ώρες λειτουργίας Αίθουσα Έκθεσης / Εθν. Αμύνης 9α, 16 - 24 Δεκεμβρίου 2013

Καθημερινά (και το Σαββατοκύριακο) από 10.00 π.μ. -2.00 μ.μ. & 5 μ.μ. -9.00 μ.μ.

Με την φιλοξενία του χώρου - ευγενή συμμετοχή:  Εκκλησίας της Ελλάδος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την απόψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...