Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

“Gallery Weekend”: Μια μοναδική καλλιτεχνική διαδρομή σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Επιτέλους ο θεσμός του gallery weekend, το σαββατοκύριακο αυτό του χρόνου όπου οι γκαλερί μένουν ανοιχτές για το κοινό, έρχεται και στην Ελλάδα, μετά το Βερολίνο, το Λονδίνο, το Αμστερνταμ και τη Νέα Υόρκη.


Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αιθουσών Τέχνης (ΠΣΑΤ), διοργανώνει, σε συνεργασία με την οργανωτική ομάδα της Art-Athina, ένα πολιτιστικό διήμερο αφιερωμένο στις αίθουσες τέχνης της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης με τίτλο Gallery Weekend, στο πνεύμα των gallery weekends που συμβαίνουν στις πρωτεύουσες της Ευρώπης και της Αμερικής. 


Η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 και την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013 και θα περιλαμβάνει ένα πλούσιο πρόγραμμα εκθέσεων στις σημαντικότερες  γκαλερί της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Στόχος μας είναι, να καταστεί ο νέος αυτό θεσμός μέσο ενίσχυσης της προβολής της σύγχρονης τέχνης και κυρίως μια γιορτή που θα δώσει την ευκαιρία στο ευρύ κοινό να περιηγηθεί στις δυο πόλεις, ανακαλύπτοντας την πιο ενδιαφέρουσα καλλιτεχνική πλευρά τους και να γνωρίσει μέσα από τις τρέχουσες εκθέσεις των γκαλερί μια συμπυκνωμένη εκδοχή του εικαστικού τοπίου της χώρας. Για τη διευκόλυνση του κοινού και την προβολή της εκδήλωσης θα διανεμηθεί και στις δυο πόλεις ένας χάρτης-οδηγός με το αναλυτικό πρόγραμμα των εκθέσεων.


Οι συμμετέχουσες αίθουσες τέχνης θα υποδεχτούν σε κλίμα γιορτής το φιλότεχνο κοινό τις εξής ώρες:

Σάββατο 14 Δεκεμβρίου από τις 11:00 έως τις 18:00 και την
Κυριακή 15 Δεκεμβρίου από τις 11:00 έως τις 15:00.

Η πολιτιστική εκδήλωση Gallery Weekend τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού.

Οι γκαλερί που δίνουν το δυναμικό παρών είναι:

Αθήνα
a.antonopoulou.art, αγκάθι-κartάλος, ΑD Gallery, Αίθουσα Τέχνης Αθηνών, Andreas Melas & Helena Papadopoulos, Αργώ, Artower Agora, Art Zone 42, Astra Galerie, Αstrolavos Art Galleries, Vamiali’s gallery, Bernier / Εliades, CAN Christina Androulidaki gallery, cheapart / CAMP!Contemporary Art Meeting Point, Γκαλερί “7”, Γκαλερί Έρση, Εικαστικός Κύκλος, έκφραση – γιαννα γραμματοπουλου, Ελένη Κορωναίου Gallery, Eleftheria Tseliou Gallery, Elika Gallery, Zoumboulakis Galleries, Ileana Tounta Contemporary Art Center, Kalfayan Galleries, “Καπλανών 5”, Medusa Art Gallery, Περιτεχνών, Qbox Gallery, Ρεβέκκα Καμχή, Skoufa Gallery, Thanassis Frissiras Gallery, Τεχνοχώρος Art Gallery, Titanium Yiayiannos, Χώρος Τέχνης 24.

Θεσσαλονίκη
Artis Causa, Γκαλερί Λόλα Νικολάου, Donopoulos International Fine Arts, TinT Gallery, Tsatsis Projects / Artforum,  Zina Athanassiadou.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την απόψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...