Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

"Μέσα Άκρη", με έμπνευση από την λακωνική φύση...

Γλυπτική -Ζωγραφική-Εικαστική κούκλα του Γιώργου Μπουτέρη και της Αθηνάς Παπούλη


The HUB Athens
Καραΐσκάκη 28, Ψυρρή


Με διαφορετικό μέσο, οι δυο καλλιτέχνες παρουσιάζουν τη διαδρομή τους προς τον κοινό τους προορισμό , την ''Μέσα Άκρη''.


 Με δάσκαλο όπως ο ίδιος λέει ''την προσωπική του άγνοια'' και αρωγό μια επίμονη αντισυμβατικότητα, ο Γ. Μπουτέρης αντλεί έμπνευση και υλικό από τη λακωνική φύση πλάι στην οποία μεγάλωσε και συνεχίζει να ζει.


Με ξεχωριστή αδυναμία στα ήδη φιλοτεχνημένα από το χρόνο και τις καιρικές συνθήκες κομμάτια ξύλου, με τον παράγοντα της τύχης πανταχού παρόντα και μια έντονη διάθεση πρωτογονισμού, ο Μπουτέρης, με ελάχιστες επεμβάσεις πολλές φορές και παντρεύοντάς τα με άλλα φυσικά υλικά, συνθέτει νέες προτάσεις- αποκάλυψη συχνά και για τον ίδιο, απόλυτα συμβατές με το φυσικό περιβάλλον.

     Στο παρόν έργο της Α.Παπούλη,με εμφανείς τις επιρροές από τους αγαπημένους της: Rebecca Dautremer, Tim Burton και Benjamin Lacombe, η γυναικεία φιγούρα γίνεται πηγή έμπνευσης και τελικά το μέσο έκφρασης, αφού η ίδια η τρισδιάστατη φιγούρα, αφαιρετική, επιμηκυμένη και αέρινη, χάνει την υλική της υπόσταση, αποκτά μια πιο πνευματική διάσταση και τελικά μεταμορφώνεται σε συναίσθημα.

Εδώ, το γυναικείο κεφάλι, απαλλαγμένο από την κόμη και το βάρος αυτού του στοιχείου της θηλυκότητας να αποπροσανατολίζει,λειτουργεί πλέον ως φορέας μιας έκφρασης που καθορίζει αυτό το συναίσθημα.

Τα γλυπτά του Γ.Μπουτέρη και οι εικαστικές κούκλες της Α.Παπούλη θα συνυπάρξουν στον υπόγειο χώρο του The HUB Athens από τις 29 Μαρτίου-6 Απριλίου.

Ώρες λειτουργίας: 17:30-21:00
Κυριακές: 12:00-20:00
Εγκαίνια: Σάββατο 29 Μαρτίου 20:00-22:00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την απόψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...